New release: FileMaker Pro 19

21-09-2017


sales@kempenautomatisering.nl
T: +31 035 77 30 111





FileMaker Pro 19 is de nieuwste versie van het database ontwikkel vlaggenschip product van Claris (dochteronderneming van Apple). Met FileMaker Pro 19 kunt u op eenvoudige en efficiënte wijze platform onafhankelijke applicaties ontwikkelen voor databeheer en -opslag en om uw bedrijfsprocessen te verbeteren. FileMaker Pro 19 is de nieuwste desktopversie uit de succesvolle reeks FileMaker database-applicaties.

Hieronder vindt u informatie over de andere, gerelateerde producten van Claris:

Deze nieuwe release staat bomvol nieuwe features en verzekert FileMaker wederom van een verdiende plaats in de absolute top van moderne applicatie ontwikkelingstools. Met FileMaker Pro 19 kunnen in korte tijd zeer geavanceerde, strak vormgegeven en uiterst veilige applicaties op maat worden ontwikkeld voor bedrijven met uiteenlopende visies, werkprocessen en behoeften. Of het nu gaat om het bijhouden van een klantenbestand, het uitgeven van klantenquêtes, het verwerken van contracten, voorraadbeheer, planningen of andere vormen van gegevensbeheer, FileMaker Pro 19 stelt u in staat een optimale oplossing te realiseren die is toegerust voor de toekomst.

Doordat de in FileMaker ontwikkelde applicaties bovendien direct crossplatform zijn te gebruiken op MacOS, Windows en mobiele apparaten, bestaat er geen noodzaak meerdere ontwikkelingsprocessen in te zetten of verschillen applicaties te onderhouden voor deze platformen. Enkele kenmerken van FileMaker Pro 19 die de tool zo fijn maken voor ontwikkelaars zijn, bijvoorbeeld, de drag-and-drop-functie waarmee layouts gemakkelijk gemaakt kunnen worden, ingebouwde sjablonen en de mogelijkheid eigen add-ons te creëren.

Nieuw in FileMaker Pro 19

Hieronder vindt u een lijst met enkele nieuwe en verbeterde specificaties van FileMaker Pro 19:

  • Ondersteuning voor ‘dark mode’ (op MacOs): ontwikkel uw applicaties en beheer uw data in de kleurweergave van uw voorkeur. De donkere modus wordt door velen ervaren als zijnde prettiger voor de ogen, met name tijdens werken in de late uren. FileMaker Pro 19 hanteert automatisch de kleurweergave die de gebruiker heeft ingesteld in zijn systeeminstellingen.
  • Machine Learning CoreML Support: ondersteuning voor machine-learning-modellen voor afbeeldingclassificatie, objectdetectie, sentimentanalyses en meer. FileMaker Data API scriptstap: vraag eenvoudig data (in JSON-format) op vanuit een andere FileMaker-applicatie die lokaal, op FileMaker Server of in de FileMaker Cloud draait.
  • JavaScript-integratie met Web Viewer: JavaScript kan nu rechtstreeks worden gebruikt in FileMaker-applicaties.
  • FileMaker Add-Ons: u kunt nu eenvoudig eigen add-ons (inclusief JavaScript) creëren en deze verspreiden voor gebruik in andere FileMaker-applicaties.
  • Eenvoudige installatie met drag-and-drop (op MacOS): installeer FileMaker Pro 19 eenvoudigweg door de applicatie naar uw installatieschijf te slepen.
  • Quick Open: specificeer een voorkeursinstelling om standaard een gegeven FileMaker-applicatie te openen bij het starten van FileMaker (of uw computer).
  • Nieuwe templates, add-ons, scriptstappen, functies en authentificatiemogelijkheden (middels Claris ID), de mogelijkheid getallen weer te geven in wetenschappelijke notatie, en meer.

FileMaker en Kempen Automatisering

FileMaker heeft niet voor niets een lange staat van dienst in de database-ontwikkelingswereld en kan voor oneindig veel zaken worden gebruikt. In het bedrijfsleven kan overal waar gegevens moeten worden ingevoerd, bewerkt, bijgehouden, opgehaald, weergegeven en gedeeld kan FileMaker een nuttige rol spelen en voor passende oplossingen zorgen. FileMaker onderscheidt zich met name door het gemak waarmee FileMaker-ontwikkelaars oplossingen kunnen realiseren die robuust zijn in termen van houdbaarheid, betrouwbaarheid en veiligheid en tegelijkertijd uiterst verfijnd zijn in de concrete toepassingen die verder zijn toegespitst op specifieke gebruikswensen en huisstijlen.

Kempen Automatisering heeft meer dan twintig jaar waardevolle ervaring in het succesvol ondersteunen van diverse bedrijven middels FileMaker. Voor een groot aantal en tevens zeer uiteenlopende klanten hebben wij FileMaker-oplossingen ontwikkeld om bedrijven en organisaties te helpen handmatige processen te automatiseren, efficiëntere klantenondersteuning te bieden, voorraad- en planningsbeheer te optimaliseren en de algehele bedrijfsvoering te verbeteren. Als u overweegt een applicatie te laten ontwikkelen om uw bedrijfsprocessen te versnellen, preciezer en daarmee betrouwbaarder te maken en/of simpelweg te vereenvoudigen, staan wij altijd klaar om u daarin te adviseren en te ondersteunen.

Kempen Automatisering heeft op basis van 20 jaar+ ervaring een aanpak ontwikkeld om tot succesvolle eindresultaten te komen:

  • Kennismaking: in deze eerste en vrijblijvende introductie lichten wij u in over de mogelijkheden die FileMaker biedt en schetsen we, in overleg met u, een globaal beeld van hoe uw wensen in een FileMaker-oplossing concreet gerealiseerd kunnen worden.
  • Functioneel ontwerp: in deze volgende stap, die meerdere overlegmomenten kan beslaan (al dan niet in persoon), nemen wij uw doelstellingen uitvoerig door en vindt een uitkristallisering van uw specifieke behoeften en wensen plaats. Dit vertalen wij vervolgens naar een concreet ontwerp met de gevraagde tabellen, relaties en algehele vormgeving. Dit stelt ons in staat ons alvast te oriënteren op de daadwerkelijke implementatie van uw applicatie en stelt u tegelijk in staat bepaalde details te verduidelijken en uw wensen te fine-tunen.
  • Begroting: na een akkoord over het functioneel ontwerp, maken wij een kostenraming voor het uitvoeren van het project. Deze raming heeft als basis de voorgaande besprekingen en de voor de applicatie gewenste toepassingen alsook de ervaring van onze FileMaker-ontwikkelaars en, hieruit gedistilleerd, de verwachte loopduur van het ontwikkelingstraject.
  • Conceptversie gebruikersinterface: hoewel een functionele en betrouwbare werking allicht de hoogste prioriteit heeft, begrijpen wij goed dat uitstraling en gebruiksgemak ook heel belangrijk zijn.
  • Implementatie: in deze fase vindt de ontwikkeling van uw applicatie plaats, op basis van het prioriteitsprincipe. De noodzakelijke en belangrijkste onderdelen zullen als eerst worden uitgewerkt. Hierdoor zal uw bedrijf de applicatie desgewenst al snel in gebruik kunnen nemen.
  • Productie: wanneer de aanvankelijke ontwikkeling voltooid is, kan uw applicatie in gebruik / in productie worden genomen. Onze senior ontwikkelaars zien erop toe dat uw bedrijf veilig via de cloud met uw nieuwe applicatie kan werken.
  • Doorontwikkeling: waar gewenst bieden wij blijvende ondersteuning en nemen wij ook nieuwe wensen op voor verdere ontwikkeling in een volgende iteratie van het ontwerp of een algeheel nieuw project.

FileMaker Platform

Naast de desktopversie van FileMaker, FileMaker Pro 19, biedt Claris een reeks gerelateerde producten aan die u in staat stellen uw data op een gebruikersvriendelijke manier te beheren, zowel in een desktopomgeving als op mobiele apparaten zoals de iPad en de iPhone. Over de mogelijkheden en eventuele risico’s omtrent opschalen hoeft u zich hierbij nooit zorgen te maken, aangezien de dataopslag- en verwerkingscapaciteiten van FileMaker voor alle mogelijke praktische toepassingen nagenoeg onbeperkt zijn.

Een groot voordeel van FileMaker is dat applicaties eenvoudig op maat gemaakt kunnen worden voor uw bedrijf. FileMaker-applicaties kunnen relatief ontzettend snel worden ontwikkeld en bovendien gemakkelijk worden uitgebreid of anderszins aangepast. Hierdoor kunnen uw werkprocessen snel efficiënter worden gemaakt en uw bedrijfsprestaties eenvoudig worden vergroot. Bovendien blijft FileMaker zich als platform ontwikkelen door regelmatig nieuwe en verbeterde versies uit te brengen van de aangeboden producten. Dit zorgt ervoor dat uw bedrijfsapplicaties snel en makkelijk kunnen worden gevoegd naar de veranderende behoeften van uw bedrijf.

Naast ontwikkel platform heeft legt Claris ook de focus op integraties, dat wil zeggen: het vermogen van FileMaker zich als software-platform te verbinden met andere applicaties en diensten. In de praktijk betekent dit dat FileMaker kan communiceren met software-programma’s van derden die u al gebruikt binnen uw bedrijf. Hierdoor heeft u slechts één applicatie nodig die vanzelf hetzelfde werkt op alle apparaten, hetgeen uiteraard voordeliger en efficiënter is dan per platform een aparte oplossing te moeten (laten) ontwikkelen.

Hieronder vindt u informatie over de andere, gerelateerde producten van Claris:

Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies. Meer informatie