FileMaker ODBC
Eenvoudig bestaande databases koppelen

2017-10-31
| |

ODBC of Open Database Connectivity maakt het mogelijk om op een uniforme manier verbinding te maken met een database ongeacht het type database. Met de combinatie FileMaker ODBC kunt u gemakkelijk FIleMaker integreren met andere databases. ODBC is een breed ondersteunde technologie waardoor met iedere gangbare bestaande of nieuwe database is te verbinden. Hierdoor kunt u onder andere verbinding maken met:

  • MySQL databases
  • Oracle databases
  • MS SQL databases

Vervolgens zijn de rechten volledig instelbaar. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om de FileMaker ODBC connectie alleen lees rechten te geven. Waardoor er geen gegevens gewijzigd kunnen worden. Wilt u meer weten over de integratie mogelijkheden van FileMaker neem dan contact met ons op.

Voorbeelden van FileMaker ODBC integratie

U heeft een bestaande webshop die is ontwikkeld in Magento en u zou graag de bestellingen & orders direct in uw FileMaker backoffice systeem willen terug zien. Door in FileMaker connectie te maken met de onderliggende Magento database (MySQL) ziet u bestellingen die geplaatst zijn via de webshop in uw FileMaker database terug komen.

Alternatieven voor FileMaker ODBC

Naast ODBC is het ook mogelijk om met xml gegevens uit te wisselen tussen losstaande systemen. Op deze manier voorkomt u dubbel werk en kans op fouten. XML wordt vaak verkozen als standaard als het gaat om gegevens uitwisseling tussen software applicaties in plaats van databases. Bijvoorbeeld u wilt graag aan het eind van de maand alle facturen uit uw FileMaker database terug zien in uw online boekhoud programma.

Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies. Meer informatie