Het verhaal van C-Flexx, leverancier van drukkerijproducten, begon in 2009 als een internet-avontuur. Zoals altijd worden die verteld met een knip van de vinger: ´Tussenschakels weg, schaalgrootte omhoog, lagere prijzen, hogere omzet, vandaag besteld, morgen in huis, klanttevredenheid´, enzovoorts. Tegenwoordig is ook dat eerste idee van C-Flexx, uitgegroeid tot een gezonde, groeiende onderneming met ambitie naar meer. Maar daartussen zit in 2011 eerst wel een grondige herziening van het bedrijfsmodel. Daarbij kreeg FileMaker een glansrol in het klantbeheer van deze distributeur voor grootformaat-printen en signmakers.

C-Flexx 2.0 herzag zijn bedrijfsmodel, breidde zijn markt uit en besefte dat een online distributeur juist nóg meer met zijn klanten vervlochten moet zijn dan een met fysieke winkels. Omdat het ook in de online drukkerswereld altijd mensenwerk blijft, mocht FileMaker-ontwikkelaar Kempen Automatisering het Customer Relationship Management-systeem (CRM) van C-Flexx bouwen.

 

Een infrastructuur waar je op kan bouwen

Na de keuze waar C-Flexx in wilde excelleren, en de keuze voor nieuwe markten, was het de uitdaging om de operationele kosten te bedwingen om op kleinere opdrachten de winstgevendheid te behouden. Daarbij komt dat een verkoper maar een beperkt aantal klanten aankan. En niet alleen de kwaliteit van de scherp geprijsde producten onder eigen merk, maar ook het dienstverleningsniveau bepaalt de reputatie. Dat vraagt om geoliede bedrijfsprocessen, en hoogwaardige ICT-systemen en verregaande automatisering die als hefboom voor de bestaande capaciteit fungeren. ”De webwinkel draait op Magento. Het klantbeheersysteem en de bedrijfsprocessen hebben we voor FileMaker gekozen”, zegt Nino Diana. ”Kempen Automatisering is onze FileMaker-partner en dat bevalt uitstekend. Ze kunnen heel goed luisteren en zetten dat om in een systeem dat bij onze manier van werken aansluit.”

 

Volledig in "de cloud"

Vroeger draaide C-Flexx eigen servers met alle sores van dien, zoals bedrijfstijd, bandbreedte, versiebeheer, opwaarderen, capaciteit van schijven en processoren, beveiliging en het bijhouden en betrouwbaar opslaan van veiligheidskopieën. Kempen zorgde dat ´alles in de cloud´ kwam, als hoogwaardige hostingpartner. Dat legt geen beslag op het eigen vermogen dat beter kan worden aangewend voor de voorafbetalingen aan overzeese leveranciers. En het werkt zo zorgeloos, dat Diana moet bekennen eigenlijk niet eens te weten waar precies zijn bedrijfsprocessen digitaal draaien.

 

FileMaker & Magento

Magento is het meest gebruikte webwinkel-programma software. De Magento API is ontworpen om probleemloos gegevens uit te wisselen met andere systemen, zoals FileMaker, en voorkomt prestatieproblemen die zich voordoen bij bijvoorbeeld ODBC-koppelingen. Zo kan Magento nieuwe klantgegevens en bestellingen vanuit de webwinkel gelijk in de FileMaker-database laden – dat scheelt ook fouten. FileMaker biedt uitgebreide functies om makkelijk hoogwaardige rapportages, grafieken en statistieken te generen uit de Magento-gegevens en dat biedt beter overzicht in de trends in bestellingen en de handelingen van klanten – of het uitblijven daarvan. Intimiteit ”.

Lees hier meer over de FileMaker Magento koppeling

 

Intimiteit door integratie

Je moet klanten dicht op de huid zitten”, zegt Diana. ”De drukkersmarkt staat onder druk en klanten komen soms niet terug. Dat kan veel oorzaken hebben, waarbij we willen adviseren. Qua prijs willen we koploper zijn. En goedkopere alternatieven zíjn dan vaak helemaal geen alternatieven. Autobelettering bijvoorbeeld, moet een autoleven lang meegaan en eventueel verwijderbaar zijn. Met het C-Flexx-merk garanderen we dat tegen concurrerende prijzen. Dan moeten we weten wie er wegloopt en daarom wil ik FileMaker verder uitbreiden in functionaliteit.”

Maak een afspraak met een van onze adviseurs

Formaat: 21 sep 2017
Formaat: 20:36
Maak Afspraak
randomness