In 2010 heeft het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap samen met de Australische ambassade een overeenkomst getekend over de teruggave van cultureel erfgoed.

Beide landen stemde toe in het verdelen van archeologische collecties. De collectie kan beter als één geheel worden bestudeerd, luidt de gedachte. Het gaat om vondsten uit de scheepswrakken van de Vereenigde Oostindische Compagnie (VOC) waren in hun tijd op weg naar Batavia, het huidige Jakarta in Indonesië.

Kempen Automatisering heeft voor de “Australian Netherlands Committee on Old Dutch Shipwrecks” (ANCODS) een FileMaker database ontwikkeld voor het vastleggen en documenteren van de archeologische collecties; de Shipwrecks, Artifacts en Numismatics. Deze database is toegankelijk gemaakt via het web door een integratie met de bestaande website. Hierdoor wordt de volledig collectie ontsloten aan alle geïnteresseerde, waaronder academici. Naast informatie worden ook de afbeeldingen van de collectie beheert in de FileMaker database die tentoon gesteld worden via het web.

Maak een afspraak met een van onze adviseurs

Formaat: 21 sep 2017
Formaat: 20:36
Maak Afspraak